Aten, Greklands huvudstad

Aten som är Greklands huvudstad har 4,2 miljoner invånare. Staden ligger nära Egeiska havet och är omgiven av bergen Parnes som ligger i norr, Pateras i väster, Hymettos som ligger i öster och Pentelikon som ligger i nordväst.

Till Aten kommer många för att shoppa och titta på sevärdheter. Turismen är därför källa till en stor del av Atens inkomster.

Olika sevärdheter

Här finns mycket att titta på. Hit kommer folk som vill shoppa eller för att hitta på något roligt.

  • Kerameikos

Är du intresserad av keramik så kan detta vara något för dig. Här finner man ett museum som erbjuder leksaker, statyer och vaser med mera. Kan vara mycket intressant och gå där.

  • Lykabettos

Detta är Atens allra högsta berg. Det ligger inte mindre än 277 meter över havet och som ni kanske förstår så får man en otroligt fin utsikt över hela staden. Tro det eller ej, men man kan promenera upp men för den som inte vill det kan man åka med bergbanan. Uppe på toppen på berget så finns det ett kapell som är tillägnat Sankt Göran.

  • Olympen

Detta område kallas för Atens historiska hjärta. Det är inte många byggnader här som är så gamla som från den osmanska perioden. Dock så är detta det äldsta området som det fortfarande bor folk i.

  • Vouliagmeni

Denna exklusiva förort ligger söder om Aten och det är här man hittar de fina stränderna. Här kan man bada och sola eller gå på någon av de exklusiva strandklubbarna. Under sommaren så flyttar även de populäraste klubbarna som ligger i innerstaden i Aten ut på stranden.

  • Syntagma

Detta är ett mycket stort torg i det centrala Aten. Här finns lite att titta på. Parlamentet ligger vid torgets östra sida. Här patrullerar högvakten i de traditionella uniformerna. Det är många som är intresserade av att se när det blir vaktombyte. Underhållande och lite spännande.