Kapstaden i Sydafrika

I Sydafrika ligger Kapstaden som är ett av de stora stadsområdena. Befolkningen är på 3,7 miljoner människor varav cirka 500 000 bor i själva centralorten. Här blomstrar turismen. Det är hit folk söker sig när de vill uppleva något utöver det vanliga. Taffelberget är ett berg som man kan bestiga på flera sätt; antingen vandrar man upp eller så tar man en kabinbana.

Med sitt goda klimat och vackra stränder lockas inte bara turisterna hit utan det är väldigt populärt bland lokalbefolkningen också. Här är det mycket populärt med surfing och en tävling anordnas varje år. Här finns många gamla fina butiker som är värda att besöka.

Sightseeingturer finns

Det finns ett transportsystem i Kapstaden som förbinder orten till andra delar av Sydafrika. Det går båtar som man kan ta med dagsturer för de som vill ut på lite sightseeing. Något som är mycket populärt här i Kapstaden är att åka ut och se på valarna. I Hermanus, en stad en bit utanför Kapstaden, brukar de ha valfestival. Det är inte bara valar man kan se här utan det finns även delfiner.

Kirstenbosch botaniska trädgård

Tillhör du dem som älskar den vackra naturen och vad den har att ge oss så är det ett måste att ta sig till Kirstenbosch botaniska trädgård. Här finner man fler än 7000 olika sydafrikanska blommor och växter i en vacker miljö. Här kan man spendera timmar och bara njuta och låta ögat fröjdas. För att ta sig hit gör man det enklast med en sightseeingbuss men det går även bra med taxi.

Kommer du till Kapstaden under sommaren kan det vara bra att veta att det arrangeras olika konserter här. Oftast är det lokala band från Sydafrika som spelar men det kan även vara andra kända band. Dessa konserter anordnas i Kirstenbosch botaniska trädgård. Det kan vara bra att veta att sommaren i Kapstaden inte är under samma period som vi i Sverige har sommar utan i Kapstaden är det sommar från mitten av oktober till mitten av februari.