Brasiliens huvudstad Rio de Janeiro

Rio de Janeiro är huvudstaden i Brasilien och har en befolkning på cirka 6,5 miljoner invånare. Staden är mestadels känd för sina karnevaler men även för stadsdelarna Copacabana, Barra da Tijuca och Ipanema. Många anser att Rio de Janeiro är en av de vackraste städer som finns med de höga bergen som är inlindade i regnskog och som sträcker sig rakt ner i det stora havet.

En av de mest kända karnevalerna i världen är den som de har i Rio de Janeiro. Den hålls alltid varje år före påskfastan och rötterna går tillbaka så långt som till 1700-talet. Är man intresserad av att gå på museum så ska man besöka Museu Imperial de Petrópolis. Detta museum ligger i Rio de Janeiro och innehåller inte bara slottet utan även en utställningshall tillägnad samtida konst.

Kinesiska paviljongen skulle man kunna tro ligger i Kina men den ligger i Rio de Janeiro i Brasilien. Själva monumentet finns i Tijuca Forest och är mycket populärt bland befolkningen. Detta är mycket populärt inte bara bland turisterna utan även för dem som bor här året om.

Är man ingen stadsmänniska som vill titta på olika sevärdheter i staden, så kanske det är stranden som lockar en hit. Det finns många kända stränder i Rio de Janeiro, men den som är mest välkänd och mest populär är Copacabana. Här är stränderna nästan 5 kilometer långa. Det är vackert och mysigt, dock så kan vågorna ibland bli rätt så höga och det kan strömma så pass att det är farligt att bada.

Här finns något för alla, både gammal som ung, pojke eller flicka. Åker man som en familj så blir Rio de Janeiro ett bra val att välja då det finns en hel del för alla att göra här. Vacker strand och fina sevärdheter, som blir ett minne för livet.