Stjärnglans i Hollywood

Hollywood ligger i Los Angeles i USA och har mer än 167 000 invånare, det är detta distrikt som man förknippar de amerikanska filmerna med. Förr var det väl lite så att det var just i Hollywood som filmerna gjordes, men numera så finns det flera bolag som har sitt säte utanför Hollywood. Många TV-serier filmas dock än idag här.

Hollywoods Walk of Fame

Det finns mycket att titta på här men det som nog är den största sevärdheten är Hollywood Boulevard, som har det berömda Hollywood Walk of Fame. Där finner man många kända namn på trottoarerna längs gatorna, fyrkantiga rutor med en röd stjärna med namn i. Namnet är på den kända personen samt en symbol som visar i vilken bransch denna kändis arbetar i.

Madame Tussauds vaxkabinett

I Hollywood finns även det kända Madame Tussauds vaxkabinett. Det är inte mindre än tre våningar högt och innehåller cirka 125 vaxfigurer av flera kända personer. Den första som överhuvudtaget gjordes för detta kabinett var på skådespelaren Jamie Foxx och på sångerskan Beyoncé Knowles. Här finns även Johnny Depp och Marilyn Monroe att beskåda. På sina ställen finns det bänkar utställda. Där kan man ta ett foto på sig själv med en vaxdocka om man vill.

Hollywoodskylten

Den berömda Hollywoodskylten restes år 1923 för att egentligen göra reklam för ett bostadsprojekt. Bokstäverna är inte mindre än 13,6 meter höga och 9 meter breda. Det var meningen att skylten skulle stå uppe i cirka 18 månader, men den fick stå kvar. År 1939 så slutade man officiellt att underhålla skylten. Från början så hade de satt upp glödlampor längs alla bokstäverna, men det tog senare bort.

Ja, det finns mycket att se i det vackra Hollywood. När man hör ordet Hollywood så tänker man ofta på stjärnor och stjärnglans. Så är det nog för många.