Hawaii – drömmarnas land för många

Hawaii kan beskrivas med följande ord

  • Skönhet
  • Tropisk
  • Inbjudande

Många turister drar sig hit just på grund av detta. Hawaii är en av delstaterna i USA. Den allra sista till och med. Det som är lite häftigt det är att Hawaii enbart består utav öar. Honolulu är huvudstaden och ligger på ön Oahu. Det bor lite mer än en miljon människor på denna fantastiska ön.

Hawaiʻi Volcanoes National Park

Denna nationalpark inrättades 1916. Här finns två vulkaner som är aktiva. Den ena är  Kīlauea  som är en de vulkaner som är mest aktiv och den andra är Mauna Loa. En mycket intressant plats som är resultatet av mer än 70 miljoner år av vulkanism.

Sea Life Park

Det är något särskilt med delfiner och så har det alltid varit. Delfiner är mycket intelligenta djur. Denna art kan man skåda här i denna däggdjurspark. Den öppnade upp sina portar 1964 och sedan dess har de erbjudit sina beskare att simma med dessa delfiner. Inte bara dessa underbara djur utan även se de vackra djuren sjölejon. Vill man så kan man även få mata deras havssköldpaddor. Ett besök här och man har skapat minnen för livet.

Banzai Pipeline

Älskar man att surfa så kan denna platsen vara något för just dig. Här brukar det vara stora vågor som drar sig in mot stranden. Alla surfares dröm det där med stora vågor som de kan surfa på. Dock så kan det vara farligt. Här har det skett några dödsfall genom åren så försiktighet är ett måste.

Ett minne för livet

Älskar man naturen så är Hawaii den perfekta platsen. Här finns många fina stränder som bjuder på ett blått hav med vågor för surfaren. Spänningen finner ni i de vulkaner som finns runtom på ön. Det finns en del djurparker, fina restauranger som erbjuder god mat efter en hel dag ute i det fria.