New York

New York är USA.s tredje största stad och som är den mest befolkade. Här bor lite mer än 8 miljoner människor. Det finns mycket att göra för dom som kommer hit. Staden är stor och man hinner inte naturligtvis inte att titta på allt, men här nedan kan ni läsa om guldkornen som New York har.

Frihetsgudinnan

Sydväst om Manhattan så finner man en staty som är 46 meter hög och som står på en stor sockel som är 47 meter. Mätt från marken och upp till facklan så är det inte mindre än 93 meter. Det är en stor staty med andra ord. Statyn föreställer en kvinna och är en gåva från Frankrike och anlände 1885 och kom då i 350 delar. Det tog inte mindre än 4 månader att få statyn på plats

The brooklyn Bridge

Denna hängbro är en av de äldsta broarna i New York. Den tar sig över East River från Manhattan och hela vägen till Brooklyn. Dom började bygga bron 1869 och stod klar 14 år senare. Man kan inte göra å mycket mer än att köra över bron men den är fin att titta på. Är man i området så är det helt klart värt att åka över.

Central Park Zoo

I Central Park ligger ett litet Zoo som är värt att besöka. Här finns en regnskog som befinner sig inomhus. Ett pingvinhus som är så kallt som pingvinerna behöver. Grizzlybjörnar, apor och papegojor är några av djuren de har.

Man måste äta och dricka

Äta bör man annars dör man säger ordspråket och lite så är det. Här i New York så har de mycket varierande mat och framför allt så finns det något som passar den enskilda plånboken. Fina restauranger där man kan koppla av med god mat och ett gott glas vin. Eller så tar man en snabbmatskedja.